Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Koninginnekruid, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is wit gevuld en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Eupatorium cannabium 'Album Plenum'Eupatorium cannabium 'Album Plenum' is ook wel bekend als Koninginnekruid. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 125 centimeter. Koninginnekruid is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Eupatorium cannabium 'Album Plenum'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Koninginnekruid niet!

  • Nederlandse naam: Koninginnekruid Wetenschappelijke naam: Eupatorium cannabium 'Album Plenum' Type plant: Vaste plant Geslacht: Eupatorium
  • Familie: Asteraceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus, September Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?