Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Hondstand, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is lichtgeel en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Erythronium 'Pagoda'Erythronium 'Pagoda' is ook wel bekend als Hondstand. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 30 centimeter. Hondstand is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Erythronium 'Pagoda'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Hondstand niet!

  • Nederlandse naam: Hondstand Wetenschappelijke naam: Erythronium 'Pagoda' Type plant: Vaste plant Geslacht: Erythronium
  • Familie: Liliaceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?