Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kruisdistel, familie van de Apiaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. U kunt haar ook gebruiken in de rotstuin en de stapelmuur. Ze is ook te combineren met 'rotsplanten' als de bodem ter plaatse maar niet te droog is. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Eryngium agavifoliumEryngium agavifolium is ook wel bekend als Kruisdistel. Deze Apiaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 150 centimeter. Kruisdistel is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Eryngium agavifolium? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kruisdistel niet!

  • Nederlandse naam: Kruisdistel Wetenschappelijke naam: Eryngium agavifolium Type plant: Vaste plant Geslacht: Eryngium
  • Familie: Apiaceae Bloemkleur: Groen Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?