Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Moeraswespenorchis, familie van de Orchidaceae. De bloemkleur is wit+geel+purper en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Oeverplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek, die vochthoudend tot vochtig mag zijn. Deze plant is in sommige situaties ook bruikbaar als 'borderplant'. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Epipactis palustrisEpipactis palustris is ook wel bekend als Moeraswespenorchis. Deze Orchidaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 40 centimeter. Moeraswespenorchis is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Epipactis palustris? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Moeraswespenorchis niet!

  • Nederlandse naam: Moeraswespenorchis Wetenschappelijke naam: Epipactis palustris Type plant: Vaste plant Geslacht: Epipactis
  • Familie: Orchidaceae Bloemkleur: Geel, Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?