Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kogeldistel, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Echinops bannaticus 'Blue Globe'Echinops bannaticus 'Blue Globe' is ook wel bekend als Kogeldistel. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 100 centimeter. Kogeldistel is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Echinops bannaticus 'Blue Globe'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kogeldistel niet!

  • Nederlandse naam: Kogeldistel Wetenschappelijke naam: Echinops bannaticus 'Blue Globe' Type plant: Vaste plant Geslacht: Echinops
  • Familie: Asteraceae Bloemkleur: Blauw Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus, September Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?