Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Rode zonnehoed, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Het is echter een kortlevende plant en blijft dus slechts enkele jaren waardevol. Door de plant tijdig uit te zaaien of anderszins te verjongen voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen. Ze heeft een voorkeur voor bodems die af en toe vochtig zijn. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Echinacea purpurea 'White Swan'Echinacea purpurea 'White Swan' is ook wel bekend als Rode zonnehoed. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 100 centimeter. Rode zonnehoed is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Echinacea purpurea 'White Swan'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Rode zonnehoed niet!

  • Nederlandse naam: Rode zonnehoed Wetenschappelijke naam: Echinacea purpurea 'White Swan' Type plant: Vaste plant Geslacht: Echinacea
  • Familie: Asteraceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus, September Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?