Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Drosanthum, familie van de Aizoaceae. De bloemkleur is purperroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 8 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij en stenig zijn (kalkvrij split door de bodem werken). Enige droogte wordt goed verdragen. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Drosanthum hispanicumDrosanthum hispanicum is ook wel bekend als Drosanthum. Deze Aizoaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 8 centimeter. Drosanthum is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Drosanthum hispanicum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Drosanthum niet!

  • Nederlandse naam: Drosanthum Wetenschappelijke naam: Drosanthum hispanicum Type plant: Vaste plant Geslacht: Drosanthum
  • Familie: Aizoaceae Bloemkleur: Paars, Roze Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 8 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?