Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Voorjaarszonnebloem, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is geel gevuld en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 35 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Doronicum orientale 'Fr?hlingspracht'Doronicum orientale 'Fr?hlingspracht' is ook wel bekend als Voorjaarszonnebloem. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 35 centimeter. Voorjaarszonnebloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Doronicum orientale 'Fr?hlingspracht'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Voorjaarszonnebloem niet!

  • Nederlandse naam: Voorjaarszonnebloem Wetenschappelijke naam: Doronicum orientale 'Fr?hlingspracht' Type plant: Vaste plant Geslacht: Doronicum
  • Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 35 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?