Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Twaalfgodenkruid, familie van de Primulaceae. De bloemkleur is rood en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Dodecatheon pulchellum 'Red Wings'Dodecatheon pulchellum 'Red Wings' is ook wel bekend als Twaalfgodenkruid. Deze Primulaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 30 centimeter. Twaalfgodenkruid is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Dodecatheon pulchellum 'Red Wings'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Twaalfgodenkruid niet!

  • Nederlandse naam: Twaalfgodenkruid Wetenschappelijke naam: Dodecatheon pulchellum 'Red Wings' Type plant: Vaste plant Geslacht: Dodecatheon
  • Familie: Primulaceae Bloemkleur: Rood Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?