Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Diphylleia, familie van de Berberidaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant verdraagt warmte en een tijdelijk droge bodem. Ze kan dus ook aangeplant worden op standplaatsen met iets meer licht. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Diphylleia cymosaDiphylleia cymosa is ook wel bekend als Diphylleia. Deze Berberidaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 60 centimeter. Diphylleia is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Diphylleia cymosa? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Diphylleia niet!

  • Nederlandse naam: Diphylleia Wetenschappelijke naam: Diphylleia cymosa Type plant: Vaste plant Geslacht: Diphylleia
  • Familie: Berberidaceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?