Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vingerhoedskruid, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is purperbruin en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Digitalis parvifloraDigitalis parviflora is ook wel bekend als Vingerhoedskruid. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogte van ongeveer 60 centimeter. Vingerhoedskruid is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Digitalis parviflora? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Vingerhoedskruid niet!

  • Nederlandse naam: Vingerhoedskruid Wetenschappelijke naam: Digitalis parviflora Type plant: Vaste plant Geslacht: Digitalis
  • Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Bruin, Paars Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?