Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gebroken hartje, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is rood+wit en de bloeitijd is van ca. april tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Dicentra spectabilisDicentra spectabilis is ook wel bekend als Gebroken hartje. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 70 centimeter. Gebroken hartje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Dicentra spectabilis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Gebroken hartje niet!

  • Nederlandse naam: Gebroken hartje Wetenschappelijke naam: Dicentra spectabilis Type plant: Vaste plant Geslacht: Dicentra
  • Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Rood, Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei, Juni Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?