Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gebroken hartje, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Dicentra eximia 'Alba'Dicentra eximia 'Alba' is ook wel bekend als Gebroken hartje. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 30 centimeter. Gebroken hartje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Dicentra eximia 'Alba'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Gebroken hartje niet!

  • Nederlandse naam: Gebroken hartje Wetenschappelijke naam: Dicentra eximia 'Alba' Type plant: Vaste plant Geslacht: Dicentra
  • Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni, Juli, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?