Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Anjer, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn grijs en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Het is een onderhoudsvriendelijke plant met een rijke, kleurige bloei. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Dianthus 'Duchess of Fife'Dianthus 'Duchess of Fife' is ook wel bekend als Anjer. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 25 centimeter. Anjer is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Dianthus 'Duchess of Fife'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Anjer niet!

  • Nederlandse naam: Anjer Wetenschappelijke naam: Dianthus 'Duchess of Fife' Type plant: Vaste plant Geslacht: Dianthus
  • Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Roze Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?