Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Ruwe smele, familie van de Poaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Deschampsia caespitosaDeschampsia caespitosa is ook wel bekend als Ruwe smele. Deze Poaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 100 centimeter. Ruwe smele is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Deschampsia caespitosa? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Ruwe smele niet!

  • Nederlandse naam: Ruwe smele Wetenschappelijke naam: Deschampsia caespitosa Type plant: Vaste plant Geslacht: Deschampsia
  • Familie: Poaceae Bloemkleur: Groen Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?