Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Artisjok, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn grijs en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Solitairplant.
Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Daardoor soms wat lastig te combineren. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek en een vochthoudende tot (af en toe) vochtige bodem. De plant kan flink woekeren. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Cynara cardunculus var. scolymusCynara cardunculus var. scolymus is ook wel bekend als Artisjok. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 90 centimeter. Artisjok is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cynara cardunculus var. scolymus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Artisjok niet!

  • Nederlandse naam: Artisjok Wetenschappelijke naam: Cynara cardunculus var. scolymus Type plant: Vaste plant Geslacht: Cynara
  • Familie: Asteraceae Bloemkleur: Blauw Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Augustus, September Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 90 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?