Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Montbretia, familie van de Iridaceae. De bloemkleur is warm geeloranje en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Crocosmia 'George Davidson'Crocosmia 'George Davidson' is ook wel bekend als Montbretia. Deze Iridaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 90 centimeter. Montbretia is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Crocosmia 'George Davidson'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Montbretia niet!

  • Nederlandse naam: Montbretia Wetenschappelijke naam: Crocosmia 'George Davidson' Type plant: Vaste plant Geslacht: Crocosmia
  • Familie: Iridaceae Bloemkleur: Geel, Oranje Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Augustus, September Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 90 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?