Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Goudknopje, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn grijs en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij en stenig zijn (kalkvrij split door de bodem werken). Enige droogte wordt goed verdragen. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Cotula hispidaCotula hispida is ook wel bekend als Goudknopje. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 15 centimeter. Goudknopje is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cotula hispida? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Goudknopje niet!

  • Nederlandse naam: Goudknopje Wetenschappelijke naam: Cotula hispida Type plant: Vaste plant Geslacht: Cotula
  • Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?