Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vingerhelmbloem, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Daarnaast moet de bodem vochthoudend zijn. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Corydalis solidaCorydalis solida is ook wel bekend als Vingerhelmbloem. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 20 centimeter. Vingerhelmbloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Corydalis solida? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Vingerhelmbloem niet!

  • Nederlandse naam: Vingerhelmbloem Wetenschappelijke naam: Corydalis solida Type plant: Vaste plant Geslacht: Corydalis
  • Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Paars Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Maart, April Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?