Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zilverkaars, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is witroze en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn bruin en ongeveer 75 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 130 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Cimicifuga simplex 'James Compton'Cimicifuga simplex 'James Compton' is ook wel bekend als Zilverkaars. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 130 centimeter. Zilverkaars is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cimicifuga simplex 'James Compton'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Zilverkaars niet!

  • Nederlandse naam: Zilverkaars Wetenschappelijke naam: Cimicifuga simplex 'James Compton' Type plant: Vaste plant Geslacht: Cimicifuga
  • Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Roze, Wit Bladkleur: Bruin Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: September, Oktober Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 130 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?