Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Chiastophyllum, familie van de Crassulaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem al neemt ze ook genoegen met een lichte schaduwplaats. Ze groeit in het algemeen vrij snel. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Chiastophyllum oppositifoliumChiastophyllum oppositifolium is ook wel bekend als Chiastophyllum. Deze Crassulaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 20 centimeter. Chiastophyllum is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Chiastophyllum oppositifolium? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Chiastophyllum niet!

  • Nederlandse naam: Chiastophyllum Wetenschappelijke naam: Chiastophyllum oppositifolium Type plant: Vaste plant Geslacht: Chiastophyllum
  • Familie: Crassulaceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?