Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Loodkruid, familie van de Plumbaginaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Ceratostigma plumbaginoidesCeratostigma plumbaginoides is ook wel bekend als Loodkruid. Deze Plumbaginaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 30 centimeter. Loodkruid is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Ceratostigma plumbaginoides? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Loodkruid niet!

  • Nederlandse naam: Loodkruid Wetenschappelijke naam: Ceratostigma plumbaginoides Type plant: Vaste plant Geslacht: Ceratostigma
  • Familie: Plumbaginaceae Bloemkleur: Blauw Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: September, Oktober Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?