Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Dotterbloem, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Oeverplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige plek, die vochtig tot nat mag zijn. De plant verdraagt het af en toe onderlopen van de grond. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Caltha palustrisCaltha palustris is ook wel bekend als Dotterbloem. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 40 centimeter. Dotterbloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Caltha palustris? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Dotterbloem niet!

  • Nederlandse naam: Dotterbloem Wetenschappelijke naam: Caltha palustris Type plant: Vaste plant Geslacht: Caltha
  • Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?