Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Bijvoet, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is groenig en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen gekroest en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Artemisia vulgaris 'Crispa'Artemisia vulgaris 'Crispa' is ook wel bekend als Bijvoet. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 60 centimeter. Bijvoet is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Artemisia vulgaris 'Crispa'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Bijvoet niet!

  • Nederlandse naam: Bijvoet Wetenschappelijke naam: Artemisia vulgaris 'Crispa' Type plant: Vaste plant Geslacht: Artemisia
  • Familie: Asteraceae Bloemkleur: Groen Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?