Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Romeinse alant, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is groengeel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn grijs en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze snelgroeiende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Bent u op zoek naar Artemisia ponticaArtemisia pontica is ook wel bekend als Romeinse alant. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 60 centimeter. Romeinse alant is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Artemisia pontica? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Romeinse alant niet!

  • Nederlandse naam: Romeinse alant Wetenschappelijke naam: Artemisia pontica Type plant: Vaste plant Geslacht: Artemisia
  • Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel, Groen Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?