Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Scheefkelk, familie van de Brassicaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn geel bont en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem al neemt ze ook genoegen met een lichte schaduwplaats. Ze groeit in het algemeen vrij snel. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Arabis ferdinandi-coburgii 'Old Gold'Arabis ferdinandi-coburgii 'Old Gold' is ook wel bekend als Scheefkelk. Deze Brassicaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 15 centimeter. Scheefkelk is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Arabis ferdinandi-coburgii 'Old Gold'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Scheefkelk niet!

  • Nederlandse naam: Scheefkelk Wetenschappelijke naam: Arabis ferdinandi-coburgii 'Old Gold' Type plant: Vaste plant Geslacht: Arabis
  • Familie: Brassicaceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Geel, Gemengd Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?