Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Scheefkelk, familie van de Brassicaceae. De bloemkleur is purperroze en de bloeitijd is van ca. maart tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Het is een onderhoudsvriendelijke plant met een rijke, kleurige bloei. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. Ze is kortlevend en blijft dus slechts enkele jaren waardevol. Door de plant tijdig uit te zaaien of anderszins te verjongen voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Arabis blepharophyllaArabis blepharophylla is ook wel bekend als Scheefkelk. Deze Brassicaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 20 centimeter. Scheefkelk is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Arabis blepharophylla? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Scheefkelk niet!

  • Nederlandse naam: Scheefkelk Wetenschappelijke naam: Arabis blepharophylla Type plant: Vaste plant Geslacht: Arabis
  • Familie: Brassicaceae Bloemkleur: Paars, Roze Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Maart, April, Mei Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?