Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Akelei, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is rood en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 35 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Aquilegia 'Red Hobbit'Aquilegia 'Red Hobbit' is ook wel bekend als Akelei. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 35 centimeter. Akelei is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Aquilegia 'Red Hobbit'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Akelei niet!

  • Nederlandse naam: Akelei Wetenschappelijke naam: Aquilegia 'Red Hobbit' Type plant: Vaste plant Geslacht: Aquilegia
  • Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Rood Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 35 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?