Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Blauwe ster, familie van de Apocynaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Amsonia orientalisAmsonia orientalis is ook wel bekend als Blauwe ster. Deze Apocynaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 60 centimeter. Blauwe ster is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Amsonia orientalis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Blauwe ster niet!

  • Nederlandse naam: Blauwe ster Wetenschappelijke naam: Amsonia orientalis Type plant: Vaste plant Geslacht: Amsonia
  • Familie: Apocynaceae Bloemkleur: Blauw Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?