Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Daslook, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Allium ursinumAllium ursinum is ook wel bekend als Daslook. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 20 centimeter. Daslook is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Allium ursinum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Daslook niet!

  • Nederlandse naam: Daslook Wetenschappelijke naam: Allium ursinum Type plant: Vaste plant Geslacht: Allium
  • Familie: Liliaceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?