Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Schijnhulst, familie van de Oleaceae. De bloemkleur is wit geurend en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen.. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Osmanthus delavayiOsmanthus delavayi is ook wel bekend als Schijnhulst. Deze Oleaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 250 centimeter. Schijnhulst is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Osmanthus delavayi? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Schijnhulst niet!

  • Nederlandse naam: Schijnhulst Wetenschappelijke naam: Osmanthus delavayi Type plant: Heester Geslacht: Osmanthus
  • Familie: Oleaceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 250 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?