Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gewone magnolia, familie van de Magnoliaceae. De bloemkleur is wit+roze en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 600 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is ruim verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Zonnig, verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse warmte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Magnolia x soulangeanaMagnolia x soulangeana is ook wel bekend als Gewone magnolia. Deze Magnoliaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 600 centimeter. Gewone magnolia is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Magnolia x soulangeana? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Gewone magnolia niet!

  • Nederlandse naam: Gewone magnolia Wetenschappelijke naam: Magnolia x soulangeana Type plant: Heester Geslacht: Magnolia
  • Familie: Magnoliaceae Bloemkleur: Roze, Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 600 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?