Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Leliemagnolia, familie van de Magnoliaceae. De bloemkleur is donkerpurper en de bloeitijd is van ca. april tot en met augustus. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 350 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Zonnig, verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse warmte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Magnolia liliiflora 'Nigra'Magnolia liliiflora 'Nigra' is ook wel bekend als Leliemagnolia. Deze Magnoliaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 350 centimeter. Leliemagnolia is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Magnolia liliiflora 'Nigra'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Leliemagnolia niet!

  • Nederlandse naam: Leliemagnolia Wetenschappelijke naam: Magnolia liliiflora 'Nigra' Type plant: Heester Geslacht: Magnolia
  • Familie: Magnoliaceae Bloemkleur: Paars Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 350 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?