Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Boksdoorn, familie van de Solanaceae. De bloemkleur is purperlila en de bloeitijd is van ca. mei tot en met september. De bladeren zijn grijsgroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Ook als bodembedekker te gebruiken. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor open ruimte.
Doet het goed bij wat extremere situaties, zoals duin- en/of heidebeplanting. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Lycium barbarumLycium barbarum is ook wel bekend als Boksdoorn. Deze Solanaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 200 centimeter. Boksdoorn is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lycium barbarum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Boksdoorn niet!

  • Nederlandse naam: Boksdoorn Wetenschappelijke naam: Lycium barbarum Type plant: Heester Geslacht: Lycium
  • Familie: Solanaceae Bloemkleur: Paars Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni, Juli, Augustus, September Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?