Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wilde kamperfoelie, familie van de Caprifoliaceae. De bloemkleur is purper met geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Klimplant, heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. 2. Deze plant is niet geschikt voor moeilijke standplaatsen. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke bodem met een zuur tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Lonicera periclymenum 'Belgica'Lonicera periclymenum 'Belgica' is ook wel bekend als Wilde kamperfoelie. Deze Caprifoliaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 300 centimeter. Wilde kamperfoelie is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lonicera periclymenum 'Belgica'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Wilde kamperfoelie niet!

  • Nederlandse naam: Wilde kamperfoelie Wetenschappelijke naam: Lonicera periclymenum 'Belgica' Type plant: Heester Geslacht: Lonicera
  • Familie: Caprifoliaceae Bloemkleur: Geel, Paars Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?