Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse kamperfoelie, familie van de Caprifoliaceae. De bloemkleur is goudgeel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Klimplant, heeft een opvallende bladkleur. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem. Dus bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Lonicera japonica 'Halliana'Lonicera japonica 'Halliana' is ook wel bekend als Japanse kamperfoelie. Deze Caprifoliaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 300 centimeter. Japanse kamperfoelie is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lonicera japonica 'Halliana'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Japanse kamperfoelie niet!

  • Nederlandse naam: Japanse kamperfoelie Wetenschappelijke naam: Lonicera japonica 'Halliana' Type plant: Heester Geslacht: Lonicera
  • Familie: Caprifoliaceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?