Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kamperfoelie, familie van de Caprifoliaceae. De bloemkleur is geelrood en de bloeitijd is van ca. april tot en met juli. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Ook als bodembedekker te gebruiken. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand 4. Houdt van een vochthoudende, voedselrijke bodem die slechts heel kort onder mag lopen. Daarnaast heeft ze een voorkeur voor de wat zwaardere grondsoorten met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Lonicera involucrata var. ledebouriiLonicera involucrata var. ledebourii is ook wel bekend als Kamperfoelie. Deze Caprifoliaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 250 centimeter. Kamperfoelie is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lonicera involucrata var. ledebourii? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kamperfoelie niet!

  • Nederlandse naam: Kamperfoelie Wetenschappelijke naam: Lonicera involucrata var. ledebourii Type plant: Heester Geslacht: Lonicera
  • Familie: Caprifoliaceae Bloemkleur: Geel, Rood Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei, Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal Hoogte in CM: 250 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?