Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Hulst, familie van de Aquifoliaceae. De bloemkleur is wit,rode bes en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn glanzend donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 600 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. 2. Deze plant is niet geschikt voor moeilijke standplaatsen. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke bodem met een zuur tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Ilex altaclerensis 'Camelliifolia'Ilex altaclerensis 'Camelliifolia' is ook wel bekend als Hulst. Deze Aquifoliaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 600 centimeter. Hulst is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Ilex altaclerensis 'Camelliifolia'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Hulst niet!

  • Nederlandse naam: Hulst Wetenschappelijke naam: Ilex altaclerensis 'Camelliifolia' Type plant: Heester Geslacht: Ilex
  • Familie: Aquifoliaceae Bloemkleur: Rood Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 600 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?