Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Struikveronica, familie van de Scrophulariaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem met een zure tot neutrale zuurgraad (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen.. Deze plant is goed te combineren met 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Hebe 'White Lady' (R)Hebe 'White Lady' (R) is ook wel bekend als Struikveronica. Deze Scrophulariaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 40 centimeter. Struikveronica is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hebe 'White Lady' (R)? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Struikveronica niet!

  • Nederlandse naam: Struikveronica Wetenschappelijke naam: Hebe 'White Lady' (R) Type plant: Heester Geslacht: Hebe
  • Familie: Scrophulariaceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: September, Oktober Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?