Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Toverhazelaar, familie van de Hamamelidaceae. De bloemkleur is lichtgeel en de bloeitijd is van ca. februari tot en met maart. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Hamamelis x intermedia 'Arnold Promise'Hamamelis x intermedia 'Arnold Promise' is ook wel bekend als Toverhazelaar. Deze Hamamelidaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 300 centimeter. Toverhazelaar is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hamamelis x intermedia 'Arnold Promise'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Toverhazelaar niet!

  • Nederlandse naam: Toverhazelaar Wetenschappelijke naam: Hamamelis x intermedia 'Arnold Promise' Type plant: Heester Geslacht: Hamamelis
  • Familie: Hamamelidaceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Februari, Maart Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee