Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zachte toverhazelaar, familie van de Hamamelidaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. januari tot en met maart. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 350 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Hamamelis mollisHamamelis mollis is ook wel bekend als Zachte toverhazelaar. Deze Hamamelidaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 350 centimeter. Zachte toverhazelaar is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hamamelis mollis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Zachte toverhazelaar niet!

  • Nederlandse naam: Zachte toverhazelaar Wetenschappelijke naam: Hamamelis mollis Type plant: Heester Geslacht: Hamamelis
  • Familie: Hamamelidaceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Januari, Februari, Maart Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 350 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?