Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Halimium, familie van de Cistaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Dwergstruik, heeft een opvallende bloeiwijze. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'rotstuin' planten.

Bent u op zoek naar Halimium umbellatumHalimium umbellatum is ook wel bekend als Halimium. Deze Cistaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 50 centimeter. Halimium is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Halimium umbellatum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Halimium niet!

  • Nederlandse naam: Halimium Wetenschappelijke naam: Halimium umbellatum Type plant: Heester Geslacht: Halimium
  • Familie: Cistaceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?