Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Spaanse brem, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Dwergstruik, heeft een opvallende bloeiwijze. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'rotstuin' planten.

Bent u op zoek naar Genista hispanicaGenista hispanica is ook wel bekend als Spaanse brem. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 50 centimeter. Spaanse brem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Genista hispanica? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Spaanse brem niet!

  • Nederlandse naam: Spaanse brem Wetenschappelijke naam: Genista hispanica Type plant: Heester Geslacht: Genista
  • Familie: Fabaceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?