Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Fothergilla, familie van de Hamamelidaceae. De bloemkleur is roomwit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn dofgrijsgroen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Heeft een opvallende bladkleur. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Fothergilla gardeniiFothergilla gardenii is ook wel bekend als Fothergilla. Deze Hamamelidaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 100 centimeter. Fothergilla is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Fothergilla gardenii? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Fothergilla niet!

  • Nederlandse naam: Fothergilla Wetenschappelijke naam: Fothergilla gardenii Type plant: Heester Geslacht: Fothergilla
  • Familie: Hamamelidaceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?