Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Bruidsluier, familie van de Polygonaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juli tot en met oktober. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 1200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Klimplant, heeft een opvallende bloeiwijze. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem. Dus bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Fallopia aubertiiFallopia aubertii is ook wel bekend als Bruidsluier. Deze Polygonaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 1200 centimeter. Bruidsluier is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Fallopia aubertii? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Bruidsluier niet!

  • Nederlandse naam: Bruidsluier Wetenschappelijke naam: Fallopia aubertii Type plant: Heester Geslacht: Fallopia
  • Familie: Polygonaceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus, September, Oktober Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 1200 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?