Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kardinaalsmuts, familie van de Celastraceae. De bloemkleur is geelgroen en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 400 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Met opvallende vruchten. Oranje+roo Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Deze plant slaat vrij traag aan. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke grond met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 9). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Bij voorkeur uit de middagzon Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Euonymus planipesEuonymus planipes is ook wel bekend als Kardinaalsmuts. Deze Celastraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 400 centimeter. Kardinaalsmuts is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Euonymus planipes? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kardinaalsmuts niet!

  • Nederlandse naam: Kardinaalsmuts Wetenschappelijke naam: Euonymus planipes Type plant: Heester Geslacht: Euonymus
  • Familie: Celastraceae Bloemkleur: Geel, Groen Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 400 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?