Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse kardinaalsmuts, familie van de Celastraceae. De bladeren zijn grijsgroen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Dwergstruik, ook als bodembedekker te gebruiken. Is slecht verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Een plekje in de halfschaduw wordt ook verdragen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Euonymus fortunei 'Tustin'Euonymus fortunei 'Tustin' is ook wel bekend als Japanse kardinaalsmuts. Deze Celastraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 30 centimeter. Japanse kardinaalsmuts is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Euonymus fortunei 'Tustin'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Japanse kardinaalsmuts niet!

  • Nederlandse naam: Japanse kardinaalsmuts Wetenschappelijke naam: Euonymus fortunei 'Tustin' Type plant: Heester Geslacht: Euonymus
  • Familie: Celastraceae Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig
  • Zon / schaduw: Lichte / halfschaduw Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 30
  • Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?