Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Bruidsbloem, familie van de Philadelphaceae. De bloemkleur is roze naar wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is goed te combineren met 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Deutzia x elegantissima 'Rosealind'Deutzia x elegantissima 'Rosealind' is ook wel bekend als Bruidsbloem. Deze Philadelphaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 150 centimeter. Bruidsbloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Deutzia x elegantissima 'Rosealind'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Bruidsbloem niet!

  • Nederlandse naam: Bruidsbloem Wetenschappelijke naam: Deutzia x elegantissima 'Rosealind' Type plant: Heester Geslacht: Deutzia
  • Familie: Philadelphaceae Bloemkleur: Roze, Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?