Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Desmodium, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is lichtroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Bent u op zoek naar Desmodium elegans elegansDesmodium elegans elegans is ook wel bekend als Desmodium. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 200 centimeter. Desmodium is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Desmodium elegans elegans? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Desmodium niet!

  • Nederlandse naam: Desmodium Wetenschappelijke naam: Desmodium elegans elegans Type plant: Heester Geslacht: Desmodium
  • Familie: Fabaceae Bloemkleur: Roze Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?