Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Augurkenstruik, familie van de Lardizabalaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn dofgroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Met opvallende vruchten. Blauw Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen.. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Decaisnea fargesiiDecaisnea fargesii is ook wel bekend als Augurkenstruik. Deze Lardizabalaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 300 centimeter. Augurkenstruik is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Decaisnea fargesii? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Augurkenstruik niet!

  • Nederlandse naam: Augurkenstruik Wetenschappelijke naam: Decaisnea fargesii Type plant: Heester Geslacht: Decaisnea
  • Familie: Lardizabalaceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?